Szerda, 2024-05-08, 6:22 AMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

...

«  Október 2013  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Blog
Főoldal » 2013 » Október » 26 » Bognár Emese 5/3 : Anyai szigor és a robot
9:37 AM
Bognár Emese 5/3 : Anyai szigor és a robot

 

      Szerda reggel volt a Földön. Valahol a távoli galaxisok sokaságában, a Klón bolygón a robotmutánsok gyűlést tartottak, arról, hogy ki szeretnék tanulmányozni az emberi természetet. Robó, a fővezér így szólott:

-Én elmegyek a Földre, játéknak álcázva magam és kitanulmányozom az anyai szigort

-Ezzel felpattant és már  rohant is az űrhajó felé,ami elrepíti őt az emberek bolygójára.

         Kint már ragyogott a nap, Laci még az igazak álmát aludta, amikor eszetlen hangossággal elkezdett trombitálni a csörgőórája. Úgy pattant ki az ágyból, mintha fejbekólintották volna. Gyorsan felöltözött és elindult a konyha felé, ahonnan sült kolbász illata áradt. Amikor belépett, édesanyja elé lépett és elkezdte szemrehányásait szórni a fiára:

- Jó reggelt! Tudja maga hogy hány óra??? Fél tizenegy! Hát mióta szokás ilyenkor felkelni? Egyébként meg, miért nem fésülködtél meg? Na, jó, mindegy, ülj asztalhoz!

         A fiú helyett foglalt az újonan vett konyhaasztalnál. Már hozzáfogott volna a második kolbászához is, mikor megreccsent a rádió: "A holnapi napon megnyílik városunk talán legnagyobb játékáruháza "TOYLAND". Mindenkit szeretettel várunk holnap reggel kilenckor. Első nap tíz százalék kedvezmény." - és elhallgatott. Laci, mintha isteni áldást hallott volna, térdre rogyott anyja előtt:

- Drága anyucim, kérlek, könyörgök, menjünk el "TOYLAND"-be!

- Rendben, de csak akkor, ha ma ötöst kapsz a matekdogára!- parancsolt rá fiára Ildikó (mert így hívták Laci anyukáját).

Laci összerándult, a tanulás a legcsekélyebb értelemben sem volt az erőssége. Kicsit megszeppenve ugyan, de beleegyezett a feltételbe. Szomorúan indult el az iskolába.  Azonban amikor beült a padba és megkapta a dolgozatfeladatokat, mintha az egész tananyagot tudta volna.

***

         Boldogan baktatott hazafelé, mert a matematikadolgozat ötösre sikeredett. Amikor hazaért, rögtön a konyhába sietett, ahol anyukája főzte az ebédet. Boldogan megölelte és így szólt:

- Ötöst kaptam a matematikadolgozatomra!

- Rendben kisfiam, akkor én is tartom magam az ígéretemhez. Miután megebédeltünk, indulunk  "TOYLAND"-be! és asztalhoz ültette a fiát.

         Anyja kezét fogva Laci átlépte városuk talán eddigi legnagyobb játékáruházának a küszöbét.  Volt ott mindenféle játék: labdától kezdve, videójátékon keresztül a barbibabákig. Laci azt érezte, mintha mindig is ez lett volna az álma. Rögtön észrevett egy kék színű, húsz centinél nem magasabb robotot, amit mindenképpen meg akart venni. Laci, bár nem tudta az álcázott Robót vette meg a többi játékkal együtt. Estére már az új robotjával tért nyugovóra.

         Reggel, amikor anyukája bement kelteni fiát, csak akkor látta meg, hogy Laci milyen rendetlenséget hagyott maga után. Nem is vette észre Robót, aki amióta megérkezett a Földre rejtett kamerával filmezte az emberek viselkedését, ezt sem hagyhatta ki. Ildikó olyan hangerővel kiáltott fel, hogy Laci azt hitte, betörtek. Amikor kinyitotta a szemét, anyja szúrós tekintetével találkozott:

-Hát ez meg micsoda?!Arról volt szó, hogy akkor kapod meg a játékokat, ha rendben tudod tartani őket. Most rögtön pakolj össze, különben nem mehetsz el Csongorral focizni. Megértetted?- rikácsolt rá az anyja.

         Robó szeretett volna segíteni barátjának (mert időközben nagyon megszerette a fiút) és meg akarta neki mondani ki is ő, de már nem maradt ideje rá, mert Ildikó megfogta a kék robotot és elindult a kinti szemeteskuka felé. Laci csak akkor fogta fel, hogy mi történik, amikor már anyja kidobta az ő kis játékát. Robó, amikor felfogta mi is történik, nem tétovázott sokat, gyorsan kisurrant a kukából úgy hogy senki se lássa, elindult a hátsó kertben elrejtett űrhajója felé, amely szintén "álruhát" viselt, gyorsan visszaszáguldott a KLÓN bolygóra.

         Laci szomorúan pakolta játékait, miután a kukában nem talált semmit. Megtanulta, hogy becsülnie kell a holmiait. Robó sikeresen landolt KLÓN bolygón, vígan emlékezett vissza barátjára.

                                                                         Bognár Emese 5/3

 

Megtekintések száma: 721 | Hozzáadta:: Hírmondó | Helyezés: $
$
/2
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Az oldalt a uCoz rendszer működteti