Szombat, 2024-05-04, 2:01 PMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

...

«  Január 2015  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Blog
Főoldal » 2015 » Január » 2 » Bosznai Lilianna 5/3- Mese a tücsökről,a tulipánról,a kacsáról és a bazsalikomról
8:43 PM
Bosznai Lilianna 5/3- Mese a tücsökről,a tulipánról,a kacsáról és a bazsalikomról

Hol volt,hol nem volt,a tizenkét méter magas hegyen is túl,a száz méter hosszú folyón is túl,volt egyszer egy gyönyörű szép és világhírű kiskacsa.

De nem akármilyen világhírű szép kiskacsa volt az.Az világhírű kiskacsa bizony egy kacsapopsztár volt.Miss Kacsának nevezték és mindenki imádta.Még ha beszélni ugyan nem nagyon tudott,mindent hápogással pótolt.A kacsáknak igen szegényes volt a szókincsük.Ha valakinek köszönt,azt mondta:
-Háp,háp!
Ha búcsúzott:
-Háp,háp,háp!
Egy napon éppen az erdőt járta,amikor egyszer csak találkozott egy tücsökkel.Egy szépen muzsikáló tücsökkel.Miss Kacsa illedelmesen köszönt neki:
-Háp,háp!
A tücsök is köszönt neki,mivelhogy őt is jó modorra tanították.Ezzel csak annyi volt a baj hogy a tücsök a saját nyelvén köszönt neki méghozzá így:
-Cirip,cirip!
Mis Kacsa nem értette az idegen nyelvét a tücsöknek.De gondolta bemutatja a legújabb albumából,a Miss Kacsa Háp Hápból egy dalt(mert ugye emlékszetek,hogy ő kacsapopsztár volt?).Rajongótáborából ezt a dalt szerették a legjobban.El is kezdte a dalt,aminek a címe...na,kitaláljátok? Az volt a címe,hogy Háp-háp háp,háp-háp háp. Hallgassuk meg:
 
-Háp-háp háp,háp-háp háp,háp-háp háp,háp-....
 
A tücsöknek ez egyáltalán nem tetszett,úgyhogy ő is elkezdett  hegedülni és ciripelni.Ez viszont most Miss Kacsának nem tetszett.Beleunt a Mozart komolyzenébe,elkezdte kergetni a tücsköt.Csak futottak és futottak.De Miss Kacsa véletlenül belebotlott egy virágba.Egy virágba,amit még sosem látott.Piros volt és nagy,tulipánnak nevezték.Nagyon megharagudott Miss Kacsára,mert teljesen összepiszkolta a szép szirmait.Felkelt a helyéről és futott ő is,már hárman mentek: Miss Kacsa a tücsköt kergette, Miss Kacsát pedig a tulipán .Ahogy szaladtak,a tücsök most már arra gondolt,ideje lenne abbahagyni,hát beleugrott egy gödörbe. Bár nem tette volna.A gödörben ugyanis a hírhedt csípős bazsalikom lakott.Hogy miért volt csípős? Egyszer egy csapat túrázó telepedett le arra a helyre ,ahol ő volt és egyikük véletlenül rászórt egy kis csilipaprika port. És az azóta rajta maradt.Nagyon megharagudott a tücsökre,hogy belemerészkedett gödrébe. Már négyen szaladtak: Miss Kacsa és a bazsalikom a tücsköt kergette,Miss Kacsát meg a tulipán.Már nagyon fáradtak voltak,hát lepihentek.De mindenki egy másik helyre és nem is azért,hogy pihenjenek,hanem vermet ásni.Mindannyijuk egy személynek személynek vermet ásott ,jó nagyot.De ez rosszul sült el.Mindenki belekergette,vagyis bele akarta kergetni a gödrébe.Ahogy kergetőztek,megint,össze-összeütköztek,karmolták,verték egymást,végül mindenki a saját gödrébe esett bele.Ott aztán szitkozódhattak,fenyegetőzhettek egymásnak de hiába.Amikor egyszer végre kijutottak a gödrökből,megfogadták,hogy soha többé,még egy kavicsnak se  fognak köszönni,mert tudják mi lesz a vége.Vajon ilyenkor mondják azt,hogy aki másnak vermet ás,maga esik bele?
 
Na, eddig volt meddig volt,a mesének vége volt,aki nem hiszi,járjon utána,aki akkor sem hiszi,az pukkadjon meg!
 
Megtekintések száma: 946 | Hozzáadta:: Hírmondó | Helyezés: $
$
/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Az oldalt a uCoz rendszer működteti