Csütörtök, 2024-04-18, 7:11 PMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

...

«  Október 2015  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Blog
Főoldal » 2015 » Október » 3 » Farkas Leontin (x osztály): Viselkedési kódex tanároknak 1.
6:35 PM
Farkas Leontin (x osztály): Viselkedési kódex tanároknak 1.

            Nap mint nap találkozunk velük, és fontos feladatuk van. A tanárok példaképek.

Példaképek, mivel úgy tekintünk rájuk, mint valami emberfeletti lényre, akinek minden szava szent. Példaképek, mivel a viselkedésükkel példát mutatnak a gyerekeknek. Milyen lenne egy jó pédakép?

   Igazságos. – Nem választ magának kedvenceket, akiket     mindig dicsér, akinek könnyebb feladatot ad, akiknek nem   írja be az egyest. Ha egy rossz tanuló tökéletesen felel, nem csak kettest ad. Értékeli az igyekezetet, a lustaságot bünteti.  Nem képmutató. Ha a diáknak nem szabad telefonoznia órán, a tanár sem kivétel ez alól.Nem rágózik és rágóztatja diákjait. Nem csinál olyat, hogy ő káromkodhat órán, de a diákot ezért beírja.

Becsületes. – Ha megígérte, hogy következő órán felelhet a gyerek, nem halasztja el. Kijavítja az ellenőrzőket, ha azt mondta, hogy holnapra kész lesz.

Segőkész. –  A gyerekekre teljes értékű emberként tekint, ha bajban vannak, segít nekik és megtiszteltetésnek érzi, ha valaki annyira bízik benne, hogy beavatja a gondjaiba. Ha valamit valaki nem ért, bejön pótórára és elmagyarázza neki, hogy az után jobb jegyet kapjon.

Megértő. – Emlékszik rá, hogy ő is volt egyszer gyerek. Neki is könnyebb volt puskát írni tanulás helyett. Neki is móka volt kisebb csínyeket elkövetni. Ő is állandóan arra a helyes fiúra vagy gyönyörű lányra gondolt a szomszédból. Neki se ment a torna, francia matek, fizika. Tudja, hogy ő se többet, se kevesebbet nem ér a diákjainak.

Ilyen egy jó példakép. Mert a tanárok nemcsak iskolai tantárgyakra tanítanak minket. Ennél sokkal fontosabb feladatuk van.

 

Megtekintések száma: 565 | Hozzáadta:: Hírmondó | Helyezés: $
$
/3
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Az oldalt a uCoz rendszer működteti