Kedd, 2024-04-23, 3:43 PMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

...

«  Január 2014  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Blog
Főoldal » 2014 » Január » 25 » Könyvismertető pályázat, Ada - Bognár Nóra 5/3 - Különdíj
6:06 PM
Könyvismertető pályázat, Ada - Bognár Nóra 5/3 - Különdíj
Sarah Bosse: Annára számíthatsz

 Ha egy igazán kalandvágyó, talpraesett és merész lánnyal akarsz találkozni, akkor ezt a könyvet feltétlenül el kell olvasnod. Attól még, hogy a barátodnak új barátja van, akkor az még nem azt jelenti, hogy el fog hagyni. Ne legyél irigy, inkább a pukkadozás és önsajnálat helyett érezd jól magad velük, és ha közelebbről megismered az új barátot, akkor meglátod, hogy ő is igazán jó fej. Itt ugyanez történik. A  három későbbi barátot az állatmentés hozta össze, ugyanis egy szegény, sérült kutyát találtak, akit a gazdija elhagyott, utána,  amikor meg szép, ápolt lett,  akkor meg követelte vissza, de a gyerekek megtartották. Ha a barátságról akarsz többet megtudni, okvetlenül olvasd el ezt a könyvet!

Gion Nándor: Engem nem úgy hívnak

Elvágyódás, szerelem, kaland, a messzeség. – Ha ezekről szeretnél olvasni, akkor figyelmedbe ajánlom Gion Nándor szenttamási születésű író Engem nem úgy hívnak c. ifjúsági regényét. Az egyik főhős Orbán Lajos, Péternek adta ki magát, hogy tetszen Andreának, aki egy hajóval érkezett hazánkba. Sok a közös bennük, tulajdonképpen mindketten félárvák. A fiúk szerettek hajókat stoppolni, hogy onnan a vízbe ugrálhassanak. Kitervelték, hogy szereznek egy kisméretű, barna szőrű kiskutyát és megszöknek a tengerre. Tervük azonban nem sikerült, mert a hajó elment egy nappal azelőtt, ahogy megtervezték, és a fiú is elvesztette szerelmét, de folytatta a régi életét, mintha mi se történt volna. Ebben a regényben észrevesszük azt is, hogy az emberek mennyire félnek... Mindannyian félünk,  akárcsak az itt feltüntetett kéményseprű és a vigyorgó férfiak.  A lány nem bírta a hajón való életet, meg  Lajos sem  a saját életét. Ezért arra a helyre akartak elszökni, ahol a legnagyobb a szabadság.

Békés Pál: Kétbalkezes varázsló

Van olyan, amikor valakinek egy ideig balszerencséje van, s rosszra fordul  minden. Hiszem, hogy minden rosszban van valami jó. A főszereplő egy varázsló, aki persze kétbalkezes,  nagy nehezen elvégezte a varázslóiskolát,csupa-csupa rossz emlék gyötörte, még a legrosszabb munkát is megkapta, de csak elejében hitte azt,  mivel, a közeli lakótelepen élt egy kisfiú,  akihez elment és akivel felfedezték, hogy mi az az igazi mese. A mese, ami körülöttünk játszódik, amiben mi magunk is lehetünk szereplők, és nem mindig egy könyvben rejlik a mese, de ha abba is beleéljük magunkat, akkor talán ugyanoda jutunk. Van itt minden: királyosdi, hercegkisasszony-szabadítás, szerelem…Stílusa, humora utánozhatatlan. A nevekbe is beleszerettem: Dongó, Éliás Tóbiás, Első Badar, Étekfogó, Dzsinn Tata, s a szépséges Lanolin.
Ha elolvasod: Ígérem, soha nem leszel szomorú.

Megtekintések száma: 742 | Hozzáadta:: Messalina | Helyezés: $
$
/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Az oldalt a uCoz rendszer működteti