Péntek, 2024-03-29, 1:29 PMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

...

«  Január 2014  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Blog
Főoldal » 2014 » Január » 25 » Könyvismertető pályázat, Ada - Bózsó Szintia 6/4 - Különdíj
6:16 PM
Könyvismertető pályázat, Ada - Bózsó Szintia 6/4 - Különdíj

Nógrádi Gábor:Pete Pite

Pete Péter, azaz Pite, a tizenegy és fél éves suhanc lába reggel beleütközött a dívány végébe, mikor ki akarta nyújtani. Ejnye, mi a fene történt? Ezek után rémülten nézett bele a tükörbe. Hiszen ez nem is ő..., hanem az  édesapja!! Szembesülnie kellett a ténnyel, hogy egyetlen éjszaka alatt felnőtt, és ezzel teljesült előző esti kívánsága. De vajon Dr. Pete Ádámmal, a kiváló pszichológus apukával most mi lehet? Gyerekké változott, pontosabban szerepet cseréltek. Ebben a humoros könyvben megtudhatjátok, hogy éli apa a gyermeke,f iú pedig az apja életét; hogy titkolják el a történteket; ki vall kudarcot,v alamint visszaváltoznak-e és ehhez az egészhez mi köze van Kázmérnak, a nagybácsinak. Szóval, ha kalandra vársz kedves Olvasó, nem bánod meg, ha Pite történetét választod.

 

Thomas Brezina: Nini, egy bébiboszi!

Tinka és Lizi Schnabel-Meierbeer, a két boszitesó újra nagy kalamajkába kerül, mindent a feje tetejére állítanak és kitör a balhé. Schickitanz asszonyságtól örököltek egy mágikus házat és varázserőt, amivel bekerültek a Boszorkányok Klubjába. Elég egy boszorkánytaps és a megfelelő varázsige, és teljesül a kívánság. Ám most a két mostohatesó egy délutánra elvállaltak egy kis bébiboszit és egy óriási kutyát. A bébiboszi kereket oldott, a kutya pedig szétrombolta az iskolaigazgató lakását. Mindenki a Schnabel-Meierbeer ház előtt tombolt a baba eltűnése és az eb rombolása kapcsán. Vajon hogyan oldják meg a gondot? Elég-e a boszorkánytaps és az ige mindehhez? Vajon TUTIBOSZIK maradnak-e? Mit akar Aurélia Stickler, a Boszorkány Klub elnöknője? Ennek a több kötetes történetnek ebben a részében minden kiderül. Olvassatok!

 

 Csík Mónika:Mákvihar

A Mákvihar című gyermekverskötet igazi barangolásra viszi el az olvasót a gyermekkorba. Teljesen eltér a felnőttek életétől, gondolataitól és a gyermekkor vidám, derűs oldalát mutatja be. Elkalauzol minket a komor, szürke mindennapokból egy önfeledt, szabad és színes világba. Szerelemről, névválasztásról, mesehősökről, homokvárról, mákviharról, vásárról, álmokról, tengerről, családról szólnak a versikék. Csupa báj, zene és játék itt minden. Igazán megnevetteti az embert, de olykor meg is hatja. Recskó Diana rajzaival illusztrált kötetet gyerekeknek ajánlom elsősorban, de a felnőttek sem járnak rosszul, ha újraélik a bennük lévő gyermeket.

 

Megtekintések száma: 679 | Hozzáadta:: Messalina | Helyezés: $
$
/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Az oldalt a uCoz rendszer működteti