Szerda, 2024-04-24, 5:15 PMFőoldal | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

...

«  Augusztus 2013  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Blog
Főoldal » 2013 » Augusztus » 26 » Purucki Tamás: Az Ezüst-könnytó kincse / folytatásos regény/
5:22 PM
Purucki Tamás: Az Ezüst-könnytó kincse / folytatásos regény/


I.Fejezet

1. Rész: Ptheiron

Ptheiron egy hatalmas partvidéki terület, sok országgal, gyönyörű erdőkkel, napsütötte mezőkkel, hatalmas hegyvidékekkel, káprázatos tengerpartokkal, és öblökkel. Hosszú és kanyargós folyók szelnek át egyes partmenti országot, a fák koronáját lengeti a lágy, tavaszi szellő.

Sokféle nép él Ptheironban, emberek, tündérek, varázslók, boszorkányok, manók, törpök, kalózok, vad emberek, de mindegyiknek saját országa van. A kalózok a partvidékeken, a törpök és a manók a hegyekben, a varázslók, az emberek városokban és falvakban, a boszorkányok és a tündék erdőkben élnek. A legtöbbjük békeszerető nép, de előfordultak már kegyetlen összecsapások, vagy azért, mert falvakat gyújtottak fel és rabotak ki, vagy pedig azért, mert az egyik fél nagyobb területet akart birtokolni mint a másik. Ám létezik egy nép, az átlgembernél picivel alacsonyabb, úgymond, csetlik-botlik nép, mely az ősidők óta nem háborúzott senkivel sem. Nem ismerik a kardot, nem tudják, mi az az íjnak nevezett, görbített hegedűvonó szerszám, melyhez egy hosszú pálcát tartva, egy zsineget meghúzva lőni lehet, és nem ismerik a páncél kovácsolás tudományát sem. Ők, a nimiók, inkább a földműveléshez, az állattenyésztéshez, a gazdálkodáshoz, a költészethez, és a piachoz értenek. Ők sütik a világon a legfinomabb és legropogósabb kenyeret, tulajdonképpen ők látják el egész Ptheiront élelmiszerrel, így aztán kevés ellenségük van, azaz gyakorlatilag semennyi.

Szeretik a kihívásokat, a versenyeket, az ittas állapotot és a kalandot, békekedvelő, homoros, kényelmes és ráérős emberek.

Ezt a sok dolgot, melyet idáig a tudtára adtam, onnan tudom, kedves olvasóm, hogy én magam is egy nimió vagyok, aki az imént felsorolt tulajdonságok rabja lettem egy éve, mikor a drága barátnőm elhagyott, mint egy tölcséréből kiborult, fahéjas, mogyorós és csokoládéöntetes jégkrémet egy kisgyerek sírva, az anyja után szaladva, hogy vegyen neki egy másikat. Alsó-Bondukon éltem Ewlynnel, szerettük egymást, mindenünk megvolt, egy csodás ház, mellette egy kis patak, mely a vízimalmomat hajtotta a tavasz végén, nyáron és az ősz elején is, kertem is volt, dús lombú almafákkal, körtével, barackkal, egy-két szőlőtő a kerítés mentén. Már tervezgettük a családot is, de egy éve... egy éve arra értem haza, hogy a kedvesem sehol sincs, a ruhatárát elvitte, a családi ékszereit is, a szerelmével együtt mindenét elvitte... tőlem. Találtam egy levelet, melyben megírta, mit érez, miért hagyott el.

 

Kedves Daerin! Mikor ezt a levelet olvsod én már messze járok.Tudnod kell, hogy nagyon hálás vagyok a sok szeretetért, amit nyújtottál, és tudom, hogy a népünk kalandorlélek, de én nem számítottam arra, hogy így magamra hagysz. Az utad előtt is úgy éreztem, hogy elhanyagolsz, s tudtam, hogy e kapcsolat nem lesz hosszútávú és virágzó... sajnálom. Ami a lényeg... szóval...  találkoztam valakivel, akibe első látásra beleszerettem, két nap múlva összeházasodunk, és szeretném ha eljönnél, és részt vennél az ünnepségen. Válaszolj, kérlek! Írd meg, hogy örökre barátok leszünk.
                                                                                  Barátmőd,                           

                                                                                                Ewlyn

 

Elhiheti, kedves olvasóm, hogy egy hangyányi barátságot, és szeretetet sem éreztem már iránta, de haragot... gyűlöletet... legszívesebben a kerti patakba vetettem volna magam. Annyira magam alatt voltam hogy egy hétig csak ittam, vedeltem, nem ettem semmit, és rengeteget sírtam, igen egy férfi is tud sírni, csak valami elő kell, hogy idézze... valami... belső érzelem. Egy hét alatt hat kilót fogytam, s olyan erőtlen voltam, mint egy tál káposztasaláta.



Megtekintések száma: 706 | Hozzáadta:: Hírmondó | Helyezés: $
$
/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024 | Az oldalt a uCoz rendszer működteti